Min första tenta som doktorand..

Sitter och pluggar till min första tenta som doktorand! puh.. snacka om att känna pressen hårdare! haha, nädå, detta klarar jag galant! =)
Jag pluggar bäst under stress, låter sjukt jag vet men så är det! Min tenta är nästa fredag och jag har inte hunnit plugga så mycket då jag varit i Spanien och haft en massa annat att göra!
När man tentapluggar så vill man hela tiden små-äta har jag märkt! Mitt tips är att ta ett glas vatten, tee eller kaffe (vin.. om det funkar, haha skämtosido men det har jag faktiskt gjort en gång ska jag erkänna!) så att du har något att snutta på lite då och då!
Annars så ska man hitta en plats såsom, bibliotek, kontoret, studentpalatset eller hemma som man kan fokusera! Det är viktigt att fokusera, lägg ner 1 timme intensiv plugg då du verkligen är insatt istället för 5 timmars plugg där du hela tiden avbruter dig själv med att "jag ska bara titta på facebook, jag ska bara titta på aftonbladet".. etc.
Det många gör fel dock är att man inte tar pauser, det är viktigt med pauser! Plugga 45 min och ta 15 min rast, sen sätter du igång igen och pluggar 45 min.. sen rast, exakt som undervisningen på KTH är också! Bästa, bästa sättet att undervisa på tycker jag. Huvudet blir trött efter 45 min och man behöver få en vilostund men det förstår inte många andra universitet både i Sverige och i utlandet!
Hur som helst, jag ska ägna min fredagskväll åt att plugga lite,
Nu är det fredagsmyyyys med mina polymerer och spektrum!
Puss på er / Nina Amin

Kommentarer
Postat av: Modekillen

fin fin blogghttp://www.modekillen.se

http://www.modekillen.se

http://www.modekillen.se

2011-01-08 @ 00:24:33
URL: http://modekillen.se
Postat av: Matilda Sandén

Du har en väldigt fin blogg måste jag bara säga =)

2011-01-08 @ 01:14:48
URL: http://mmatilda.com
Postat av: Matilda Sandén

Du har en väldigt fin blogg måste jag bara säga =)

2011-01-08 @ 01:15:11
URL: http://mmatilda.com
Postat av: Suz

Jattekul att snubbla over den har bloggen!

Har sjalv en blogg som kombinerar forskning/phd och fashion/&andradelikatesser med Londons kosmopolitiska adrenalin som injektion!

Tycker du delgivit ett bra recept mot pluggsjukan :) it's all about routines!Kikar nog in har lite da och da och anger min egen address senare (nar min egen blogg kommit pa stadigare fotter (med mer substans)). Best wishes! :)

2011-01-08 @ 01:37:03
Postat av: emilia

har du doktorerat inom ngt ämne eller är det det som du håller på med nu? Vad har du studerat tidigare?Lycka till med tentan.

2011-01-08 @ 10:32:32
URL: http://espot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0